Poznanbaserade Budsoft är precis som Technia en stor Dassault Systèmes-partner, och har specialiserat sig på avancerad simulering. Det är det som lockar Addnode att köpa bolaget, som har sju medarbetare och en årlig omsättning runt 20 miljoner kronor. Budsoft arbetar med kunder inom branscher som fordonsindustri, rymd- och försvarsindustri, tillverkning, samhällsbyggnad, energi och infrastruktur.

Det polska bolaget varit partner till Dassault Systèmes i mer än 15 år och arbetar med samtliga Simulia-produkter. Efter förvärvet blir det en del av Addnodebolaget Technia och kommer därmed att ingå i divisionen Product Lifecycle Management.

– Förvärvet av Budsoft innebär att vi etablerar en närvaro på den polska marknaden och samtidigt erhåller nya relationer med bland annat ett flertal underleverantörer till den tyska bilindustrin. Bolagets kompetens inom avancerad simulering kommer dessutom bidra till att stärka Technias Global Simulation Center of Excellence, säger Magnus Falkman, vd på Technia och divisionschef Product Lifecycle Management på Addnode Group.