Svenska Compodium är ett av de bolag som ridit på det ökande behovet av digitala möten. Nu har bolaget, som framför allt satsat på att erbjuda säkra digitala kommunikationstjänster, tagit hem ett avtal i Västerbotten, där man ska förse Region Västerbotten och 16 kommuner med sin videokommunikationstjänst Vidicue. Avtalen är tecknade via Compodiums strategiska partner Inera och de kommuner som ingår i avtalet är Bjurholm. Dorotea, Lycksele, Malå, Nordmaling, Norsjö, Robertsfors, Skellefteå, Sorsele, Storuman, Umeå, Vilhelmina, Vindeln, Vännäs, Åsele och Örnsköldsvik.

g
Charlotte Berg, vd Compodium

Compodium konstaterar att kommunernas behov av att kunna hålla distansmöten ökat, och att det även gäller för konfidentiella samtal där känsliga personuppgifter hanteras. Idag använder kommunerna främst tjänsten inom socialtjänst, elevhälsa och medborgarstöd. Men Vidicue kan användas för alla digitala möten, där sekretessbelagda uppgifter och känslig information tas upp för att säkerställa att offentlighets- och sekretesslagen, datahanteringslagen samt GDPR följs.

Varje inbjuden deltagare identifierar sig elektroniskt, med till exempel bank-id eller Freja e-id innan mötet, och identifikationskravet gäller även den som organiserar mötet.

– Många fler än tidigare använder digitala möten och vi är övertygade om att behovet av en säker videokommunikationstjänst kommer att hålla i sig nu när distansarbete har blivit en del av vår vardag. Förutom nya kunder utökar våra befintliga kunder användningen och skalar upp tjänsten med fler mötesrum, säger Compodiums vd Charlotte Berg, som säger att intresset är stort nu, vilket inte minst märks hos bolagets partner.

– Vårt partnernätverk är drivkraften till att många inser vikten av en säker videokommunikationstjänst där känslig information behandlas och våra partner är mycket viktiga för oss för att kunna hantera det stora intresset för Vidicue.