De närmaste månaderna kommer Amazon Web Services, AWS, att rekrytera en mindre grupp som ska utveckla expertis på området och samarbeta med externa analytiker för att bevaka framtida hot.

Det är en satsning som lär blåsa liv i debatten om hur mycket makt de stora techbolagen ska ha i frågor som kan begränsa yttrandefriheten

Det här skriver nyhetsbyrån Reuters, som hänvisar till källor.

AWS skapade rubriker förra veckan då de stängde ner en webbplats som kördes på deras infrastruktur och som innehöll IS-propaganda och hyllningar till självmordsbombare.

I januari slängde de även ut den sociala medier-appen Parler från deras molntjänst efter stormningen av amerikanska kongressen, där den här appen ansågs ha ett ansvar eftersom den inte modererat sitt innehåll tillräckligt.

I ett uttalande till Reuters säger AWS:

”AWS Trust & Safety arbetar för att skydda AWS kunder, partners och internetanvändare från illasinnade aktörer som försöker använda våra tjänster för kränkande eller olagliga syften. Då AWS Trust & Safety görs medvetna om kränkande eller olagligt beteende på AWS tjänster så agerar de snabbt för att utreda och interagera med kunder för att vidta lämpliga åtgärder”.

”AWS Trust & Safety förhandsgranskar inte våra kunders innehåll. Då AWS fortsätter växa så förväntar vi oss att den här gruppen kommer att fortsätta växa”, tillägger de.