Shortcap-ägda RTS, som för ett drygt år sedan slogs ihop med Infront IT-Partner, fortsätter satsa framåt. Nu köper man Nexer IT Services, som enligt planen blir en del av RTS från och med den 1 oktober, och då kommer att verka under namnet Real Time Services Cloud.

För RTS, som har 130 medarbetare med kontor i Stockholm, Helsingborg och Örebro, är det ett sätt att utöka it-drift-affären. I samband med förvärvet drar RTS även igång ett djupare partnerskap med Nexer Group, där man tillsammans ska komplettera varandra inom molntjänster. De båda bolagen har haft ett nära samarbete redan tidigare.

– Vi är väldigt stolta och glada över detta förvärv då vi stärker vår organisation med ännu fler kompetenta medarbetare med specialistkomptens och blir en starkare helhetsleverantör till våra kunder. Partnerskapet med Nexer Group innebär också att vi kompletterar och utvecklar våra tjänster så att vi kan möta marknadens krav och våra kunders behov på ett riktigt bra sätt, säger RTS vd Urban Berlinde.

Köpet av Nexer IT Services innebär att RTS tar över ett 50-tal anställda. Och för Lars Kry, vd på Nexer Group, och hans kollegor är affären ett sätt att fortsätta renodla Nexer. Men han ser samtidigt fram emot ett fortsatt nära samarbete.

– Då vi delar samma vision och värdegrund så känner vi en stor trygghet i att våra duktiga medarbetare får en utvecklande hemvist hos RTS samt att leveransen till våra nuvarande kunder kommer fortsatt utvecklas på bästa sätt. Vidare så ser vi en stor potential i vårt partnerskap där vi tillsammans kan erbjuda en unik helhet till såväl befintliga som nya kunder, säger han.