Det här projektet var väldigt omskrivet 2018, då tusentals Google-anställda undertecknade en protest mot att företaget ingick i det, då det handlar om att använda artificiell intelligens bland annat för att förbättra precisionen i drönarattacker.

”Vi tycker inte Google ska medverka i krigsindustrin” stod det i brevet som var adresserat till vd Sundar Pichai.

Nu skriver amerikanska affärsmagasinet Forbes att Amazon Web Services och Microsoft i tysthet tog över affärerna och tillsammans drog in 50 miljoner dollar på det.

Detta ska ha skett genom underleverantörskontrakt med ECS Federal, som var Googles partner och återförsäljare i det här projektet.

Enligt Forbes finns indikationer på att techjättarna arbetat med Maven sedan de här affärerna skrevs under, i Microsofts fall 2019 och Amazon 2020.

Även om kontrakten inte nämner Maven specifikt så gäller de samma teknik som Google skulle ha skapat innan personalen revolterade.

De här kontrakten ska ha sträckt sig fram till oktober förra året och det är oklart om de fortfarande arbetar med dem. Inget av företaget har hittills gett någon kommentar till Forbes.