Vid sin årliga konferens Zoomtopia i går visade Zoom upp flera nya funktioner för videokonferensplattformen.

Det handlar bland annat om textning och översättning på flera språk för Zoom-samtal. Här ska de använda sig av maskininlärning och NLP, naturlig språkbehandling, för att först texta samtalet och sedan ska varje deltagare kunna översätta det till sitt eget språk.

Det rapporterar nyhetssajten Cnet.

En betaversion av den här funktionen kommer att släppas under den här månaden, och i slutet av året väntas den vara brett tillgänglig.

Det här en tjänst som sedan ska utvecklas över tid. I slutet av 2022 ska det finnas 30 textningsmöjligheter och 12 översättningsalternativ.

Flera andra nyheter är inriktade just på att stärka det hybrida arbetslandskapet.

Däribland en funktion som heter Zoom Whiteboard och som ska göra det möjligt för anställda som jobbar på distans och de som jobbar från kontoret att interagera bättre via virtuella whiteboards, som man ska kunna skriva på antingen från en dator eller surfplatta.

Ytterligare uppgraderingar ska medföra att mötesdeltagare kan se varandra bättre genom flera kameraflöden (Smart Gallery).

Zoom ska också släppa nya funktioner för att förenkla schemaläggning och mötes- och bokningsrutiner.

En del av de nya funktionerna kommer att kosta en extra avgift, däribland översättningstjänsten, men det har ännu inte meddelats vad den avgiften blir.

Andra nyheter som Smart Gallery-funktionen kommer att ingå gratis i uppgraderingar nästa år, skriver Cnet.