Totalt var det tolv leverantörer som var med i upphandlingen, som innefattar leverans till Sveriges Radio inom de två kategorierna Tekniska specialister och Konsulter i ledarroll.

Tre bolag valdes ut i respektive kategori. Duon Sopra Steria och Chas Visual Management fanns med i båda kategorierna. I Tekniska specialister valdes dessutom Addpro ut, och när det gäller Konsulter i ledarroll får Sopra Steria och Chas Visual Management sällskap av Pro4u.

Ramavtalet är tecknat på två år, med möjlighet till förlängning i ytterligare två år.

Tekniska specialister innefattar projekt hos Sveriges Radio med konsulter med kompetens och roller som exempelvis systemtekniker/systemspecialist, it-arkitekt eller it-infrastrukturspecialist, it-säkerhetsspecialist samt dataanalytiker.

För området Konsulter i ledarroll gäller avropen uppdrags- eller projektledare, produktägare, IKT-pedagog, kravställare/kravanalytiker, testledare och processledare.

Lars Engblom, ansvarig för affärsområdet Digital arbetsplats på Sopra Steria, gläds åt att man får vara kvar hos sin tidigare kund.

– Vi är stolta över att vi har fått förnyat förtroende av Sveriges Radio. Vårt samarbete med Sveriges Radio började för ett par år sedan och detta ramavtal är för oss ett kvitto på att de uppskattar det jobb vi har gjort hittills. Nu ser vi fram emot att fortsätta leverera nytta och värde till dem som i sin tur kommer bidra till en förbättrad upplevelse för deras kunder, säger han.