Redan i våras meddelade B3 Consulting Groups grundare och nuvarande vd och koncernchef Sven Uthorn att han avser att lämna bolaget vid årsskiftet, något som nu snarare ser ut att bli i april. Sedan det beskedet har bolaget varit på jakt efter en ersättare, och nu har man hittat henne.

Det blir Anette Billing som tar över. Hon kommer närmast från rollen som chef på Cybercom Stockholm och har innan dess haft chefsroller på bolag som Sogeti, Atea och CGI.

– B3 är ett professionellt bolag med en spännande verksamhet, sunda värderingar och stor potential. Jag ser mycket fram emot att få tillträda som vd för B3 Consulting Group och att lära känna både verksamheten och medarbetarna närmare, säger Anette Billing om den nya tjänsten, som hon enligt planen ska tillträda senast den 1 april.

– Anette Billing är en erfaren ledare med djup branschkunskap och lång erfarenhet från it-konsulting. Därutöver har hon ett starkt driv och erfarenhet av att skapa tillväxt och resultat, vilket kommer att vara viktiga tillgångar för B3:s fortsatta utveckling, säger styrelseordförande Sverre Bjerkeli och betonar dessutom andra egenskaper som är viktiga för B3.

– Anette Billing har även god vana av att jobba med kulturfrågor och ledarutveckling, områden som är centrala för att stärka och bevara kulturen vi har inom B3.