Münchenbaserade Messengerpeoples molnbaserade mjukvara används av företag för att kommunicera med sina kunder via till exempel Whatsapp, Telegram och Apple Business Chat. Idag är det drygt 700 företag som använder bolagets applikationer, och cirka 80 procent av dessa företag är baserade i den så kallade Dach-regionen, det vill säga Tyskland, Österrike och Schweiz.

Sinch betalar 48 miljoner euro för det tyska bolaget, som har cirka 40 anställda. Räknat på gårdagens valutakurs motsvarar köpeskillingen 489 miljoner kronor.

– Jag är mycket imponerad av teamet på Messengerpeople och deras framgångar när det gäller att ta innovativa produkter till marknaden. De flesta företag har ännu inte upptäckt fördelarna med interaktiva meddelandetjänster och tillsammans är vi utmärkt positionerade när marknaden nu börjar att accelerera, säger Sinchs vd Oscar Werner.

– Att skicka meddelanden med mobilen är enkelt, snabbt och interaktivt, och används av människor över hela världen. Vi ser en otrolig marknadspotential i att hjälpa företag använda dessa meddelandetjänster, och tillsammans med Sinch får vi skalan att göra det på global nivå, säger Franz Buchenberger, grundare och vd på Messengerpeople.