Med nya ägaren Segulah i ryggen har IT-Total satsat stort på att växa. Det uttalade målet är att man ska bli ”marknadens främsta helhetsleverantör”, där man kommer sälja in sig som det ”självklara valet för företag i sme-segmentet inom outsourcing, molntjänster och konsulttjänster”.

Under fjolåret gick man ihop med Devinix och Envoke IT och idag har IT-Total cirka 140 medarbetare. Nu tar man ytterligare ett steg, den här gången genom ett tätt partnerskap med Citedo, ett som har fokus på printtjänster. Bolaget har huvudkontor i Stockholm med servicenätverk över hela Norden.

– Vi är glada och stolta över att presentera Citedo som vår partner. Citedo är ett dedikerat printbolag med gedigen erfarenhet och specialistkompetens. Tack vare samarbetet kan vi nu erbjuda våra kunder marknadens effektivaste printtjänster i kombination med det bästa produktsortimentet inom print, säger Michael Nilsson, vd på IT-Total om samarbetet som drar igång den 1 oktober.

– Partnerskapet med IT-Total är en del av vår tillväxtplan. Vi ser fram emot att samarbeta med IT-Total, med deras befintliga kunder och nya gemensamma kunder. Samarbetet kommer att gynna både oss, IT-Total och framför allt våra kunder. Utvecklingen inom print går mot skräddarsydda och kostnadseffektiva helhetstjänster, säger Citedos vd Ulf Tikkanen och konstaterar:

– Idag är det snarare regel än undantag att företag abonnerar på helt kundanpassade utskriftstjänster där allt från hårdvara, frakt och installation till övervakning, drift, drivrutinshantering, service och support ingår till en fast månadskostnad.