Hela 92 procent av rekryteringsansvariga anser att det är svårt att hitta och behålla tillräcklig kompetens inom öppen källkod under det här året, eftersom konkurrensen om de här färdigheterna blir tuffare. Detta enligt rapporten Open Source Jobs Report som genomförs av Linux Foundation och edX bland 200 rekryteringsansvariga och 750 öppen källkodsspecialister över hela världen.

Det skriver Infoworld.

I rapporten framgår att molnmigreringarna gått upp kraftigt då allt fler organisationer gör slag i saken och genomför sina digitala transformationsplaner – och detta kräver kompetens.

När det gäller att behålla befintlig kompetens så uppger 39 procent av företagen att de erbjuder större löneökningar till sin open source-personal än till andra avdelningar och 38 procent uppger att de ökat bonusar för open source-personalen för att de inte ska lämna organisationen.

Bara två procent uppger att de inte har några problem att behålla sin personal inom det här området.

– Det är hög efterfrågan på open source-kompetens, vilket uppmuntrar de mest erfarna proffsen att söka efter nya möjligheter rekryteringsansvariga kämpar för att locka till sig de mest attraktiva kandidaterna, säger Linux Foundations chef Jim Zemlin i ett uttalande.