Det uppger talespersoner för den amerikanska administrationen för nyhetsbyrån Reuters.

Redan förra veckan framkom uppgifter om att USA och EU planerar en mer gemensam strategi för att begränsa den växande marknadsdominansen för de största tech-bolagen.

Ett verktyg för detta är det nya handels- och teknikråd som USA och EU skapat, Trade and Tech Council (TCC), och som ska ha sitt första möte i morgon.

Tidigare den här månaden meddelade Vita Huset att rådet skulle sammanträda för första gången den 29 september i Pittsburgh.

USA:s utrikesminister Antony Blinken, handelssekreterare Gina Raimondo och handelsrepresentant Katherine Tai ska närvara vid mötet tillsammans med EUs handelskommissionär Valdis Dombrovskis och konkurrenskommissionären Margrethe Vestager.

I söndags uppgav EU:s handels- och digitaliseringsansvariga att rådet ska ge Europa mer styrka och sätta standarder och regler för framtiden.

En representant för administrationen i USA uppger att diskussionerna bland annat kommer att handla om Digital Markets Act och Digital Services Act – lagförslag från EU som innehåller ramverk för att reglera techsektorn.

Handelsgrupper som representerar den amerikanska tech-branschen uttrycker oro inför mötet för att EU kommer att pressa USA att harmonisera sitt regelverk till EUs – och därmed beskära de ledande amerikanska bolagen.

Även chippbristen kommer att prioriteras i diskussionerna, precis som AI-utvecklingen och integritetsfrågor kopplade till den frågan.