En registrering till United States Securites and Exchange Commission (SEC), en myndighet i USA som utövar tillsyn över handeln med värdepapper, meddelar att företaget Syniverse i maj upptäckte att en hackare haft otillåten tillgång till deras databas i över fem års tid, skriver Ars Technica.

Syniverse hanterar dirigeringen (routing) av sms för över 300 mobiloperatörer, så som jättarna Verizon, T-Mobil och AT&T. Varje år dirigerar företaget över 740 miljarder meddelanden.

Syniverse ska nu nu inlett en intern utredning, kontaktat rättsväsendet, notifierat alla påverkade kunder, täppt igen säkerhetsbrister och anlitat olika typer av incident-personal. Den otillåtna tillgången ska inletts i maj 2016 men mer än så avslöjar inte Syniverse.

”Givet den privata naturen av vår relation med våra kunder och i väntan på en polisutredning, så förväntar vi oss inte göra flera offentliga uttlanden om situationen”, uppger Syniverse.

I ett offentligt dokument till SEC säger sig Syniverse ha kontroll över situationen. De har inte hittat några tecken på att hackaren försökt störa deras eller kundernas verksamhet. De har inte heller hittat några bevis för att någon försökt tjäna pengar på intrånget. De konstaterar dock att nya upptäckter kan göras allteftersom undersökningen fortsätter.

Det är just nu oklart om inktäktaren kunnat läsa några sms.

Läs också: Uppgifter - Hackare har kommit över källkoden till Twitch