Universitets- och högskolerådet, UHR, med verksamhet i Stockholm och Visby, är en myndighet under Utbildningsdepartementet som bland annat har ansvar för högskoleprovet samt att ta fram regelverk och samordna antagningen till högskolan.

Nu har UHR gjort klart med sin upphandling av resurskonsulter, som ska kunna tas in för att hantera de olika system som används inom verksamheten. Upphandlingen är indelad i de två anbudsområdena Systemutveckling, användbarhet och ledning samt Drift, support och systemadministration. Totalt är det fem bolag som har fått tilldelning. Det enda bolaget som fått ramavtal i båda anbudsområdena är Castra.

Den trio som valts ut inom anbudsområde Systemutveckling, användbarhet och ledning är Visma Consulting, Softronic och Castra. Och de tre bolag som ska slåss om uppdrag inom Drift, support och systemadministration är Centric, Castra och Experis.

– Vi är oerhört glada att vi får möjlighet att erbjuda Universitets- och högskolerådet kvalificerade konsulttjänster framöver, kommenterar Per Adolfsson, vd på Softronic.

Avtalet har redan trätt i kraft och gäller fram till 5 september 2023, med möjlighet till förlängning i maximalt ytterligare två år.