Tidigare har Amazon låtit förstå att alla anställda som arbetat hemifrån förväntades återvända till kontoren minst tre dagar i veckani den 3 januari nästa år.

Men nu kommer nya bud från vd:n Andy Jassy, rapporterar CNBC.

I ett pm till de anställda skriver han att företaget förväntar sig att det finns team som fortsätter arbeta på distans till stor del även när kontoren öppnar nästa år medan andra kommer att tycka det är bättre att teamen är inne på kontoren merparten av tiden. Teamens chefer bestämmer hur det ska se ut.

Amazon har 1,3 miljoner anställda över hela världen och hundratusentals av dem arbetar på kontor – enligt Andy Jassy går det inte att fungerar det inte att agera enligt ”one-size-fits-all”.

Jassy sa att Amazon fann att det inte kunde föreskriva en "one-size-fits-all approach" för att arbeta i företagets skala. Amazon har nu 1,3 miljoner anställda över hela världen, med hundratusentals av dem i företagsroller.

Samtidigt ger Amazon också enligt sina nya riktlinjer de kontorsanställda möjlighet att arbeta på distans från vilken plats som helst i det land de är anställda under fyra veckor varje år.