Vetenskapsrådet är en myndighet som ger stöd till forskning inom olika vetenskapsområden. I somras blev det klart att Iver tog hem dess upphandling av it-drifttjänster, och nu har myndigheten även gjort klart vilka bolag som valts ut i upphandlingen It-konsulttjänster för Vetenskapsrådet.

Castra, Visma Consulting, Sigma IT Consulting (som numera heter Nexer) och Softronic är den kvartett som vunnit.

Castra säger att det handlar om ett flertal olika roller man ska leverera, som systemutvecklare, testare, testledare, support, projektledare och inom BI.

– Vi är otroligt stolta och glada för förtroendet som Vetenskapsrådet gett oss. Castras breda och djupa kunskap inom digitalisering är en starkt bidragande orsak till att vi blir valda som leverantör i ramavtalet. Det ska bli otroligt spännande att få bidra till myndighetens digitaliseringsresa och vi ser fram emot att inleda samarbetet, säger Sebastian Fagerholm, ansvarig för offentlig sektor på Castra.

Även Softronic gläds åt att vara bland de utvalda.

– Genom ramavtalet får vi möjlighet att erbjuda Vetenskapsrådet it-konsulttjänster framöver med en tillförlitlig leveransprecision och hög servicenivå. Vi är oerhört glada för detta, säger vd Per Adolfsson.

Totalt var det sex bolag som kom in med anbud, vilka utvärderades utifrån ett antal kriterier för att hitta de ekonomiskt mest fördelaktiga. De två bolag som landade på högst totalt jämförelsepris och föll bort var Consid och Sopra Steria.

Avtalet löper fram till 30 september 2023, med möjlighet till förlängning i högst två år.