Det här kommer efter att Linkedin har ifrågasatts efter att ha blockerat en del journalisters profiler. Det rapporterar brittiska BBC.

Linkedin ska senare i år lansera en version av sajten enbart för jobb, som ska kallas InJobs. Denna ska dock inte innefatta ett socialt flöde eller möjligheten att dela eller posta artiklar.

Linkedin-chefen Mohak Shroff skriver en bloggpost: ”Vi möter en betydligt mer utmanande miljö för verksamheten och större krav på regelefterlevnad i Kina”.

Företaget ger också ett uttalande där de skriver att: ”Även om vi ska lägga ner den lokala versionen av Linkedin i Kina senare i år så kommer vi fortsätta ha en stark närvaro i Kina för att driva vår nya strategi och vi är glada att lansera InJobs-appen senare i år”.

Linkedin har varit det enda stora sociala medier-plattformen från väst som haft verksamhet i Kina, skriver BBC. När de lanserade där 2014 gick de med på att följa den kinesiska regeringens krav för att verka i landet, men lovade också att vara transparenta om verksamheten.

Nyligen svartlistade Linkedin flera journalistkonton från sin Kinabaserade webbsajt, något som de fått kritik för på hemmaplan.

BBC skriver att det dock är svårt att avgöra om det är trycket från Kina eller från USA som ligger bakom Linkedins drag, men att det kan vara en kombination.