Det här är Semcons andra it-förvärv på kort tid. I maj köpte teknikkonsulten Squeed, och nu får man alltså nya kollegor i Malmö. Enligt Semcon kommer Tedsys medarbetare framför allt att tillföra stark kompetens inom systemutveckling, applikationsutveckling och utveckling av inbyggda system.

Bolaget har runt 50 medarbetare i Malmö. Verksamheten kommer att ingå i Semcons affärsområde Engineering & Digital Services och kommer stärka det digitala erbjudandet ytterligare, samt utgöra en viktig del av Semcons växande verksamhet i södra Sverige.

– Det känns fantastiskt att välkomna ännu fler duktiga kollegor till Semconfamiljen. Tedsys kompetens är en viktig pusselbit i vårt arbete med att omsätta teknik till värdefulla användarupplevelser för slutanvändarna och att kombinera digitala och fysiska lösningar, säger Markus Granlund, vd och koncernchef på Semcon.

– Vi är jätteglada över att bli en del av Semconkoncernen och verka som nav för mjukvaruutvecklingen i Malmö/Lund-området. Semcon ger oss möjlighet att arbeta med kunder och projekt som vi inte når på egen hand och dessutom får vi chansen till kompetensutbyte med andra duktiga experter, säger Tedsys vd Jonas Hedre.