Ahlsell har länge varit en nyckelkund för Industri-Matematik International, IMI, och nu har parterna valt att förlänga sitt samarbete med ytterligare fem år. IMI:s uppdrag kretsar främst kring det egenutvecklade orderhanteringssystemet IMI AOM, som Ahlsell använt under många år.

– För att fortsätta vår resa mot starkare marknadsposition och lönsam tillväxt behöver vi en robust och flexibel it-plattform för kommunikation och samspel med våra kunder, leverantörer och partner. Vi är övertygade om att IMI som redan har hjälpt oss under många år, även kommer hjälpa oss att möta vår organisations framtida behov, säger Claes Seldeby, vd på Ahlsell Group om förlängningen.

Niklas Rönnbäck, vd på IMI, säger att han ser fram emot att fördjupa det mångåriga samarbetet.

– Det förnyade och utökade förtroendet vi har fått från Ahlsell betyder mycket för IMI. Vi ser det nya fleråriga avtalet som ett kvitto på att vårt konsekventa arbete för hög tillförlitlighet och anpassningsbarhet i IMI-systemen i kombination med vår kundorienterade och flexibla organisation verkligen uppskattas av en marknadsledande aktör som Ahlsell, med en komplex och expansiv verksamhet. Jag är tacksam och stolt över våra kompetenta och engagerade medarbetare som säkerställer att vi uppfyller Ahlsells nuvarande och framtida behov, säger han.