Combined X är en koncern som numera består av de åtta bolagen Nethouse, Elvenite, Netgain, Cloudpro, Ninetech, Viewbase, Smartsmiling och Two. Redan när Jörgen Qwist klev in som vd i mars 2020 var ambitionen om att börsnotera bolaget tydlig. Och nu närmar det sig, och som en förberedelse inför börsnoteringen har ett antal tunga investerat i de nyemitterade och befintliga aktier som ska inbringa totalt 124 miljoner kronor.

Bland investerarna finns bland annat Jörgen Qwists tidigare parhäst, DGC:s grundare och namngivare David Giertz. Även Grenspecialisten, med Martin Gren, medgrundare av Axis i spetsen, finns med i satsningen. Dessutom hittar vi även Edastra, Unionen och Spiltan. Enligt Combined X har samtliga investerare ambitionen att vara med som ankarinvesterare i noteringsprocessen under 2022.

– Nu får vi in mycket erfarenhet från branschen och det är dessutom lite av en kvalitetsstämpel på det vi gör. Det är också namn som kommer vara bra att ha som bollplank, säger Jörgen Qwist.

Under det senaste året har bolaget renodlats ytterligare och bland annat sålt ett av de tidigare bolagen i koncernen, Dynamo, till norska Shortcut. Omsättningen för det första halvåret landade på 297 miljoner kronor, med en ebit-marginal på 10,3 procent.

– Vi är på en spännande tillväxtresa där vårt mål är att etablera Combined X som marknadens erkänt bästa kunskapsbolag inom digitalisering. En börsnotering 2022 kommer hjälpa oss på vägen dit och nu har vi bäddat bra för att kunna ta det steget, konstaterar Jörgen Qwist.

Ordförande Niklas Hellberg säger att man fortsätter på inslagen väg när man tar in nya investerare innan börsnoteringen.

– Vi har genom den här processen fått möjlighet att få ombord en riktigt bra grupp av investerare. Något som legat i vår plan länge. Det kommer ge bolaget goda förutsättningar, både som stöd till verksamheten, men också som rätt fundament för att skapa ägarvärden framåt, säger han.