Vi har tidigare skrivit om hur svenska Proact rustat med förvärv såväl hemma i Sverige som i Europa. Tyska it-bolaget AHD, som beskrivs som en specialist inom hybrida molnlösningar och konsulttjänster, blir förvärv nummer fyra under de senaste två åren. De tre tidigare är utöver svenska Conoa även nederländska Peopleware ICT Solutions och brittiska Cetus Solutions.

Proact betalar 26,2 miljoner euro, vilket motsvarar cirka 262 miljoner kronor. Vd och koncernchef Jonas Hasselberg säger att affären är ett viktigt nästa steg på den tyska marknaden.

– Teamet på AHD har imponerande kunskap och expertis inom datahantering med ett marknadsledande erbjudande inom multicloudlösningar. Kombinationen ger oss en stark position för att fortsätta att hjälpa våra tyska kunder att driva värde ur data. Båda bolagen har gott rykte på marknaden och långvariga relationer med stora och medelstora företag och myndigheter i regionen, säger han.

– Med Proacts och AHD:s kompletterande tjänsteerbjudande och expertis blir vi väldigt intressanta på den tyska marknaden och stärker vårt kundengagemang. AHD identifierar sig starkt med Proacts multicloudstrategi, och vi är fast beslutna att dra nytta av vår gemensamma kunskap och innovationsanda inom detta område för att driva tillväxt och kundnöjdhet. Jag är stolt och glad över att AHD nu blir en del av Proactfamiljen, säger Andreas Rother, vd och en av AHD:s grundare.