Det iranska offentligt ägda medieföretaget IRIB rapporterar, via Reuters, att försäljningen av bensin i landet störts under tisdagen till följd av en cyberattack.

Störningen ska orsakat långa köer till bensinstationer runt om i landet. Tekniska jobbar på att åtgärda problemet senast till onsdag eftermiddag. Flera bensinstationer ska redan kunnat öppna igen efter att tekniker ställt om dem till manuell funktion. Enligt Irans oljemyndighet ska bara försäljningen av billigare ransonerat bränsle med smartkort påverkats.

Det rapporteras också att vissa gatuskyltar i landet hackats och börjat visa meddelanden som "Khamenei, var är vår bensin?" Ali Khamenei är Irans högsta ledare.

Störningen inträffar strax innan den andra årsdagen för när bränslepriserna höjdes i landet. Något som ledde till stora protester där hundratals personer rapporteras ha dödats av säkerhetstrupper.

Lokala myndigheter har ännu inte gjort några offentliga uttalanden gällande vem som misstänks ligga bakom cyberattacken. Tidigare har Iran anklagat USA och Israel för att ligga bakom cyberattacker i landet.

Läs också: Tokyo-OS pepprades av hackare – 450 miljoner attacker