Partnerskapet med Visma har alltid varit en viktig del av Exsitecs verksamhet. Nu satsar man än mer på den delen av verksamheten genom förvärvet av kollegan Zedcom, ett bolag som specialiserat sig på Visma.net och it-drift med kringtjänster.

Zedcom grundades 2005 i Östersund, och har idag även kontor i Stockholm och Göteborg, med totalt 45 anställda. Exsitec betalar 65 miljoner kronor, och tillträde ska enligt planen ske under den närmaste veckan.

– Zedcom är en branschkollega som vi lärt känna väl och blivit imponerade av. De delar vår passion att hjälpa sina kunder under mycket lång tid och har samma affärsmodell med en stor andel återkommande intäkter, säger Exsitecs vd Johan Kallblad om köpet som ska växa Visma-affären ytterligare.

– Tillsammans når vi en skala som gör det möjligt att investera ännu mer i kompetens och ekosystem runt Visma.net och ta vara på positionen som marknadsledare på det snabbast växande affärssystemet i Sverige.

Men förvärvet handlar inte bara om Visma. Zedcom jobbar även med serverdrift samt it- och telefonilösningar. Mattias Mattson, medgrundare av Zedcom och affärsområdeschef för serverdrift och it kommer att vara vd för den del som jobbar med serverdrift och it-lösningar, vilken kommer drivas som ett helägt dotterbolag till Exsitec.

– Många har behov av serverdrift för exempelvis större affärssystem och lönesystem. Våra serverhallar är placerade i Jämtland där svala somrar och kalla vintrar bidrar till att hålla hallarna i optimal temperatur. All energi vi använder kommer från solenergi och vattenkraft, det gör att vår serverdrift är mycket klimatsmart. Att nu kunna erbjuda den här tjänsten till fler kunder känns helt rätt i tiden, säger Mattias Mattson.