De båda konsultförmedlarna Nox och Nikita gör nu gemensam sak. Tillsammans kommer de båda bolagen ha en omsättning närmare 600 miljoner kronor. Enligt ägaren Broviken Gruppen, som ligger bakom fusionen, ska Nox och Nikita agera som systerbolag med separata varumärken och organisationer.

– Nikita är ett kvalitetsbolag med en stark värdegrund, precis som Nox. Vi ser att bolagen kompletterar varandra i många viktiga avseenden och att de tillsammans lägger grunden till en utvecklingsresa som vi ser fram emot att göra under kommande år, säger Per Granath, grundare av Broviken om sammanslagningen.

Nox har idag runt 3 000 egenföretagande it-konsulter i sitt nätverk, som jobbar med cirka 120 kunder. Bolaget har satsat stort på sitt community för egenföretagare och vd och grundare Pernilla Ramslöv ser fram emot att välkomna Nikita till den gemensamma satsningen.

– Tillsammans med Nikita kommer vi att stärka vår position på marknaden. Som två relationsmäklare inom it etablerar vi oss nu som det självklara valet för alla kunder som har höga krav kring kompetensförsörjning och för konsulter som söker en trygg och kvalitetsfokuserad partner. Med gemensam kraft har våra bolag nu förutsättningar att förändra branschens syn på mäklare och göra en tydlig distinktion mellan relationsmäklare och transaktionsmäklare, säger hon.

– Att få komma in i ett större sammanhang gör att vi kan fortsätta vår expansion och vidareutvecklas som relationsmäklare tillsammans med en stark ägarpartner. Vi ser verkligen fram emot en spännande, gemensam resa tillsammans med Broviken och Nox, där vi kan göra ännu större skillnad i konsultbranschen, säger Pia Ganeva, grundare och huvudägare i Nikita.