För ett drygt år sedan klev danska riskkapitalbolaget Axcel in som ny majoritetsägare i Addpro. Nu etablerar sig också den svenska molnintegratören på den danska marknaden på allvar genom köpet av 4dimensions.

Det är ett bolag med runt 50 anställda med kontor i Skovlunde, Næstved och Ry. Bolaget jobbar med hosting- och molntjänster, men även ERP-projekt och it-säkerhet, ett område som Addpro också investerade i under våren. Dessutom driver 4dimensions två datacenter. Enligt Addpro ska bolagen tillsammans skapa ”Nordens ledande business transformation partner för företag och organisationer inom säker, verksamhetsnära och effektiv it”.

– 4dimensions är en mycket framgångsrik verksamhet som utvecklats snabbt under Christian Arndts ledning. Jag är riktigt glad att vi nu tillsammans med Christian och hans team får fortsätta och även accelerera denna utveckling i Danmark samt korsbefrukta Addpro och 4dimensions med respektive verksamhets spetskompetenser, säger Nicklas Persson, vd och en av grundarna av Addpro, och konstaterar att han imponerats av sina nya kollegor.

– 4dimensions har i denna process hela tiden stuckit ut som en mycket spännande aktör med bra kunskap och förståelse för marknaden och för sina kunder, vi ser stora möjligheter att ta en stark position på marknaden i Danmark och Sverige med vårt gemensamma erbjudande. Vi vet att våra medarbetare och kunder värdesätter hög aktivitet och kompetens och tillsammans bildar vi något unikt i Sverige och Danmark och något vi gärna benämner som The A-Team.

På 4dimensions, som nu kommer att byta namn till Addpro Danmark, ser man också fram emot att jobba tillsammans.

– Tillsammans med Addpro kan vi accelerera vår expansiva affärsplan och leverera ett komplett kunderbjudande för både små, medelstora och stora kunder innehållande en rik kompetensportfölj med bland annat strategisk affärsrådgivning hela vägen till 24/7-drift och övervakning, det tror jag är unikt i både Danmark och Sverige. Vi ser verkligen fram emot en spännande och framgångsrik resa med att etablera Addpro på den danska marknaden, säger Christian Arndt, vd och grundare av 4dimensions.