Datadrivet underhåll är Trivalos expertis, där man dels har en egenutvecklad digital verktygslåda, men även tar hjälp av partner, där man bland annat jobbar med IBM Maximo och IFS inom förvaltning av it-resurser. Inom Afrys affärsområde Industrial & Digital Solutions kommer Trivalo komplettera de tidigare förvärvade bolagen Cervino, som köptes 2019, och Optima Nexus, som köptes i år.

Trivalo har huvudkontor i Göteborg, men har även verksamhet i Malmö, Stockholm och Polen. Bolaget har 22 anställda och en årlig omsättning runt 40 miljoner kronor. Från och med 1 november blir man en del av Afry.

– Tillsammans med Trivalo är vi välpositionerade inom datadriven asset management för att skapa ett betydande värde för våra kunder, säger Robert Larsson, divisionschef Industrial & Digital Solutions på AFRY.

– Att gå samman med Afry är för oss på Trivalo nästa logiska steg för att fortsätta vår fantastiska resa. Med vår kombinerade kompetens har vi ett ännu attraktivare erbjudande för våra kunder. Vi ser verkligen fram emot vår gemensamma resa framåt, säger Henrik Nyström, vd på Trivalo.