Sopra Steria konstaterar att designorienterade metoder är en allt viktigare del av företagens transformationsprocesser, och nämner design thinking, affärsdesign, tjänstedesign, industridesign och digital design som viktiga delar i den strategiska satsning man nu gör. Det gemensamma och uttalade målet för Sopra Steria och EGGS Design är att skapa ”den ledande design- och innovationsmiljön i Skandinavien”.

– EGGS Design är ett starkt företag som har etablerat sig som en ledstjärna inom designdriven innovation och affärsutveckling. Jag är stolt över att de nu blir en del av Sopra Steria, och vi ser fram emot att bygga en ny framtid tillsammans. Totalt kommer vi att vara närmare 300 medarbetare i design- och innovationssegmentet, säger Sopra Sterias Skandinavien-vd Kjell Rusti, som betonar att det varit ett viktig område sedan tidigare, men att man vill göra ännu mer.

– Vi har länge haft en av de största designmiljöerna i Sopra Steria, men både vi och kunderna ser hur viktigt det är med design för att lyckas med digitalisering och hållbar affärstransformation. Det här gör att vi vill gasa på inom detta område. Genom sammanslagningen med EGGS får vi också ett starkt varumärke, otroligt många skickliga medarbetare och gedigna kundreferenser inom innovation i alla sektorer.

På Sopra Steria är det i dagsläget 180 personer som jobbar inom designområdet. Av dessa sitter ungefär 20 i Sverige, och tanken är att även den svenska designaffären ska växa. Sopra Sterias svenska verksamhet ugörs idag av cirka 450 anställda.

EGGS Design grundades i Norge 2012 och har idag 120 medarbetare på sina kontor i Köpenhamn, Oslo, Stavanger, Trondheim och Bergen. Nu blir bolaget en egen affärsenhet i Sopra Steria. Vd Ulla Sommerfelt , som också var med och grundade bolaget, säger att det alltid funnits ambitioner om internationell tillväxt, och att man letat en partner att växa med.

– Det känner vi att vi har fått i Sopra Steria. Jag kunde inte föreställa mig en bättre partner att vidareutveckla det vi tycker är världens bästa arbetsplats för kreativa människor. Vi delar värderingar och människosyn och är bägge ambitiösa företag som drivs av tillväxt och entreprenörskap, säger hon.