Affärssystembolaget IFS har fått i uppdrag av Stockholm Exergi att hantera energiföretagets verksamhetskritiska ERP-processer. För det har man valt molnplattformen IFS Cloud, där Stockholm Exergi ska kunna hantera alla sina anläggningar, sin personal och sina arbetsprocesser.

Stockholm Exergi levererar värme, kyla, elektricitet och tjänster för avfallshantering till fler än 800 000 stockholmsbor. Enligt bolaget kommer 99 procent av den fjärrvärme man levererar från förnyelsebara energikällor eller återvinning, vilket man bland annat gör i samarbete med datacenterbolag. Utöver att sköta ERP-systemet hoppas bolaget att IFS och molnplattformen även ska främja framtida innovationsprojekt.

– Teknik och it kommer att spela en viktig roll i att uppnå Stockholm Exergis vision om att bli en klimatpositiv verksamhet och bidra till att göra Stockholm till världens första klimatpositiva huvudstad, säger Jimmy Renström, cio på Stockholm Exergi och ser fram emot samarbetet.

– Med IFS som partner bidrar de till att skapa en fullständig transparens över alla delar av vår verksamhet, samtidigt som vi får en framtidssäker lösning som ger oss den flexibilitet vi behöver för att stötta vår innovationsresa.

I uppdraget ingår också att hjälpa Stockholm Exergi att kunna jobba bättre med service.

– IFS Cloud har utvecklats för att förse företag med komplexa verksamheter ett okomplicerat sätt att bli mer datadrivna, främja innovation och inte minst att uppnå en bättre så kallad moment of service för sina kunder. Vi ser fram mot att kunna stötta och samarbeta med Stockholm Exergi genom att förse dem med en framtidssäkrad lösning som gör att de kan bli mer hållbara, säger Glenn Arnesen, chef för IFS i Nord- och Centraleuropa.