Nolato är en börsnoterad svensk koncern som har verksamhet i Europa, Asien och Nordamerika. Namnet är en förkortning av Nordiska Latexfabriken i Torekov, där bolaget också grundades 1938. Idag har man tre affärsområden, där man utvecklar och tillverkar produkter i polymera material som plast, silikon och termoplastiskt gummi till industribolag inom branscher som exempelvis medicinteknik, läkemedel, konsumentelektronik, telekom, fordon och hygien.

Nu har man tecknat ett nytt avtal med Iver, som ska stå för drift och förvaltning av Nolatos centrala it-miljö, och man ska även driva på den fortsatta digitaliseringen med tjänster och säkerhetslösningar för hela koncernen.

– Vi har haft ett långt samarbete och jag är mycket glad att vi kan fortsätta vår resa tillsammans med Iver. Digitalisering, it-utveckling och säkerhetsfrågor blir allt viktigare för vår koncern och det är mycket viktigt för oss att ha en partner kring detta som levererar hög kvalitet men även innovation och goda idéer för vår utveckling, säger Per-Ola Holmström, finanschef på Nolato.

– Förnyade förtroenden från befintliga kunder är det bästa kvittot vi kan få på att vi levererar tjänster som lever upp till våra kunders krav och förväntningar. Vi har genom ett nära samarbete etablerat en mycket god förståelse för Nolatos verksamhet och hur vi som it-partner kan stötta dem i sin fortsatta utveckling, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver och säger så här om vad som lagts till i det nya avtalet.

– I vårt fortsatta samarbete framåt kommer vi, utöver drift och förvaltning av befintlig it-miljö, ha större fokus på att hjälpa Nolato att driva sin digitala utveckling på ett säkert sätt. I vårt ansvar som it-partner är vår rådgivande förmåga avgörande. Jag är glad och tacksam över att ha kompetenta och engagerade kollegor som med rätt förståelse för kundens verksamhet ska bidra till att utveckla Nolatos affär.