Nytt designspråk, nya integrationsalternativ för SAP Hana-moln och verktyg som kräver lite eller ingen kodning – low code och no code – lanserades i går under den pågående SAP Teched-konferensen, rapporterar Zdnet.

Demokratiseringen av it innebär att även personer utanför it-avdelningen kan bygga egna enkla digitala lösningar med enkla verktyg och med de nya verktygen riktar sig SAP nu både mot affärsanvändare och utvecklare.

Det innebär att teknikproducenter ute i affärsverksamheter nu får tillgång till SAP AppGyver and SAP Business Application Studio så att de kan bygga appar och automatisera.

Under konferensen fick utvecklare och kunder också en förhandstitt av det nya designspråket SAP Fiori Next som bland annat har ett nytt utseende och färgpalett, en förenklad estetik och där hierarkin av informationen är annorlunda.

SAP presenterade också ett nytt integrationspaket på SAP API Business Hub. SAP Integration Suite kommer också att finnas tillgänglig på Google Cloud i slutet av 2021. Den är redan tillgänglig på Amazon Web Services, Microsoft Azure och Alibaba Cloud.

Andra nyheter är SAP Recommendation Service, en neural nätverksbaserad rekommendationsmotor som utnyttjar historiskt användarbeteende och metadata och att SAP AI Core och SAP AI Launchpad nu blir tillgängligt för partner.