Slack är mest känt för att helt enkelt vara ett verktyg för gruppmeddelanden, men för många användare är möjligheten att ansluta appar och automatisera processer centralt i den här tjänsten.

Mot bakgrund av detta lanserade Slack i veckan en omdesign av sin arbetsflödesmotor designad för att göra automatiseringar mer tillgängliga för en bred skara användare. Nyheterna meddelades under Slacks Frontiers-konferens, skriver vår systersajt Computerworld.

Uppdateringarna syftar till att utöka befintliga funktioner som låter utvecklare anpassa appar och automatisera arbetsflöden inom appen.

Det innefattar bland annat Slacks API-plattform för utvecklare och Workflow Builder, en nocode-plattform som lanserades för två år sedan och som låter personer utan särskild it-kompetens skapa sina egna automatiseringar.

Det här är ett viktigt område för Slack, som uppger att mer än 400 000 användare har skapat arbetsflöden sedan Workflow Builder introducerades.

De här nya uppdateringarna, som planeras komma ut nästa år, ska ge användarna fler möjligheter att anpassa mjukvaran för att möta deras individuella behov.

– Vad vi alltid har velat göra är att ge människor motsvarigheten till legobitar som de kan kombinera om, sade Slacks vd Stewart Butterfield i en kommentar.

– Om du är säljare eller HR-administratör så har du en mycket bättre idé om var problemen finns och var svårigheterna och utmaningarna ligger i sättet som du använder mjukvaran.