Vi har tidigare skrivit om hur det svenska IoT-bolaget Addsecure har stora europeiska ambitioner. Genom köpet av Lostnfound stärker man sin närvaro i Schweiz och Österrike, och inte minst sin marknadsposition inom transport och logistik i Dach-regionen, tack vare det schweiziska bolagets teknik för positionering och fleet management.

– Jag ser fram emot att välkomna Lostnfound till Addsecuregruppen. Förvärvet är en del av vår strategi att bli ledande inom fleet- och transport management-lösningar i Europa och gör att vi kan lägga till kompletterande telematik- och positioneringslösningar till vårt erbjudande. Genom förvärvet kommer vi att kunna vi hjälpa våra kunder på ett ännu bättre sätt idag och i framtiden, säger Claes Ödman, affärsområdeschef för Smart Transport på Addsecure.

– Denna affär sammanför två europeiska marknadsledare för att skapa en ännu starkare portfölj och kommer att göra det möjligt för kunder i hela Europa att dra nytta av nya lösningar, nya nivåer av produktfunktionalitet och kompletterande tjänsteerbjudanden, säger Daniel Thommen, vd för Lostnfound om sin nya svenska ägare.