Flera ministrar i Frankrike har utfärdat ett gemensamt uttalande där de ber stora sökmotorer och appbutiker i Frankrike att dölja e-handelstjänsten Wishs hemsida och mobilapp, rapporterar Techcrunch.

Franska myndigheter har efter en tidigare granskning av Wish kommit fram till att tjänstens marknadsplats är enkel att använda för att lura kunder och sälja förfalskade produkter. Wish säljer inga egna produkter utan förmedlar varor från andra leverantörer.

De franska myndigheterna har också utfört ett test, som utgått från 140 köpta produkter, som kommit fram till att produkter så som elektronik och leksaker i den klara majoriteten av fallen inte följer lokala EU-regleringar och dessutom är att klassa som farliga. Wish ska också vara dåliga med att ta bort farliga produkter. En produkt som tagits bort kan ofta vara tillgänglig under ett annat namn, ibland från samma säljare.

I juli 2021 ska franska myndigheter kontaktat Wish om att samarbete med lokala regler.

Om Wish döljs i Frankrike kommer sajten fortfarande vara tillgänglig och appen fungera om den redan är nedladdad. Sajten kommer däremot inte synas i några sökresultat och appen kommer inte finnas på App Store eller Play Store.

I ett uttalande till Techcrunch säger Wish att de ständigt arbetar med att ta fram nya verktyg för att förhindra och ta bort produkter som bryter mot lokala lagar. De säger att de alltid samarbetat med de franska myndigheternas nedtagningsförfrågningar och är överraskade över den senaste utvecklingen som de ser som ett övertramp som de kommer utmana juridiskt.

Läs också: Jättar startar nytt projekt – vill lyfta e-handeln hos svenska småföretag