Iver har tecknat ett nytt mångårigt avtal med Hogia, som innebär att man ska stå för drifttjänster kring Hogias transportlösningar. Det Iver har gjort är att konsolidera Hogias tidigare produkter så att olika kundmiljöer ska kunna samköras men ändå hållas isolerade. Hogias transportlösningar används inom kollektivtrafik, transportföretag, terminalhantering och rederier.

– Tillsammans med Iver kommer vi att kunna skala upp vårt drifterbjudande och höja tillgängligheten för våra kunder ytterligare. Därmed ger vi våra kunder ökad trygghet och större möjligheter att fokusera på att planera trafiken för alla resenärer runt om i Sverige och Norden, säger Johan Jensen, driftansvarig på Hogia Public Transport Systems.

– Att vi har vunnit Hogias förtroende som ny it-partner och ytterligare en kund inom segmentet logistik och transport känns förstås väldigt bra. Vi har redan etablerat ett nära samarbete och påbörjat en leverans där vi effektiviserar och konsoliderar Hogias lösning, säger Christian Karlsson, regionchef på Iver.