Svenska kyrkan har valt HRM Softwares hr- och lönesystem när de ska satsar på en ny lösning för sina medarbetare. Införandet startar nu under 2021 och avtalet löper sedan över fyra år. Svenska kyrkan är en av Sveriges största organisationer med 23 000 medarbetare i mer än 600 församlingar, pastorat och storpastorat. Enligt HRM Software tog man hem affären efter en noggrann utvärdering.

– I vår utvärdering av de system som idag finns på marknaden fann vi att HRM Softwares system var den bästa för oss. Vi bygger nu upp en ny löneservicetjänst där våra krav på en modern och kraftfull lösning är helt i centrum för att kunna ha ett bra erbjudande till våra verksamheter ute i landet. Samtidigt står inte vår verksamhet stilla och med HRM har vi hittat en partner som kan stötta oss vidare i flera år framåt, säger Pelle Djerf, it-chef på Svenska Kyrkan.

Systemet ska innehålla funktioner som lönehantering, lönerevision, tid, resa och utlägg och i avtalet ingår även drift. Den nya lönetjänsten beräknas vara i drift 2022.

– HRM är väldigt stolta över förtroendet Svenska kyrkan ger oss genom att välja HRM plattformen för att erbjuda och leverera en professionell och effektiv lönetjänst till sin verksamhet. Med vårt mobilitetsfokus för chefer och medarbetare, höga automatiseringsgrad och öppna plattform erbjuder vi något nytt för de stora företag och organisationer som behöver ta nästa kliv i sin digitaliseringsresa, säger Christian Myhrberg, vd på HRM Software.