Statligt ägda Samhall har som uppdrag att utveckla medarbetare med funktionsnedsättning genom arbete. Målet är att 1 500 medarbetare varje år ska gå vidare till nya jobb hos andra arbetsgivare. Det innebär också att hr-processerna är en viktig del av verksamheten, och nu har organisationen investerat i ett nytt systemstöd. Valet föll på SAP:s molnbaserade hr-produkt Successfactors.

– Vi är mitt inne i en digitaliseringsresa som berör alla områden inom företaget, allt från hr till affärs- och ekonomifunktionen. Vi visste att vi levde i en gammal systemlösning och behövde ett modernt systemstöd för allt som vi ville åstadkomma, säger Ulrika Henningsson, hr-strateg och projektägare på Samhall.

Produkten kommer att användas av 800 fchefer på Samhall och målet är att digitalisera ännu fler processer.

– Vi har sjösatt ett vardagsnära system som fungerat från första dagen. Men vi är inte framme på vår digitaliseringsresa, den har bara börjat, säger Ulrika Henningsson.

SAP har tagit hjälp av sina partner vid leveransen. Implementeringen har skötts av Gavdi, och Anja Gingnell från Knowit har varit projektledare. Och hon säger att man nu genomfört en viktig förändring för Samhallcheferna.

– Med SAP Successfactors har vi fått en lösning som stöder huvudprocessen men också flera centrala hr-processer på Samhall. Det är en molnlösning som också gör att man kan jobba på distans, det kunde man inte tidigare, säger hon.