Fredrik snackar vidare om frilansande med Anna Leijon, Wilhelm Eklund och Erik Hedberg.

Den här gången fokuserar vi på tips för att komma igång med frilansande. Börja med att sluta, sondera terrängen, och inse att steget är litet om du redan arbetat som konsult. Du behöver bara ett uppdrag.

Anna pratar om hur frilansandet fått henne att omvärdera sin syn på jobb. Erik jobbar för att avskaffa och bygga bort sig själv, och båda delarna leder in på vilken syn man har på sitt jobb.

Frilans och föräldraskap – Försäkringskassan finns där för dig! Och du behöver inte tänka på lön som alla andra heller – Wilhelm ger till exempel sig själv lön en gång om året. Frilansandets tre möjliga utfall. Frilansandet kan vara en enklare väg in på trendiga bolag – intervjuerna för frilansare är inte alltid lika hårda som för fast anställda.

Efter sommar och nyår är efterfrågan störst – så maj är ingen dålig månad att sluta med vad man gjorde innan. Pandemin har gett bättre möjligheter att också frilansa på distans.

Har du kommentarer, frågor eller tips? Vi är @kodsnack@tobiashieta@iskrig, och @bjoreman på Twitter, har en sida på Facebook och epostas på info@kodsnack.se om du vill skriva längre. Vi läser allt som skickas.

Gillar du Kodsnack får du hemskt gärna prenumerera och recensera oss i Itunes!