Det nya partnerskapet innebär att Ryan kommer börja sälja Qvalias plattformstjänster, som används för att automatisera ekonomiprocesser, till sina globala kunder.

Ryan, som har huvudkontor i Dallas och jobbar med rådgivning kring företagsskatter, köper i samma veva Qvalias konsultdivision, som främst jobbar med analys av bokföringsdata och momshantering. Konsultköpet innefattar 32 anställda och Qvalias dotterbolag i Danmark, Finland, Norge och Sverige, vilket kommer bli Ryans största europeiska verksamhet.

– Detta är ett strategiskt förvärv och partnerskap för Ryan. Qvalias konsultverksamhet är den nordiska marknadsledaren inom recovery audit och momshantering samt har utvecklat en unik plattform med en global potential för att automatisera fakturahantering och bokföring. Vi är stolta över att kunna välkomna Qvalias konsultteam. Våra nya kollegor har en expertis som är värdefull för våra kunder vilket säkerställer att vi fortsatt är den främsta rådgivaren inom företagsskatt i Europa, säger Ryans ordförande och vd G Brint Ryan.

Den del som inte ingår i förvärvet, plattformsverksamheten, kommer att vara kvar hos moderbolaget Qvalia Group AB, som kommer att fortsätta verka under namnet Qvalia.

– Ryan har en global räckvidd och expertis inom företagsskatter och vi ser fram emot att arbeta tillsammans med att hjälpa våra kunder. Partnerskapet gör det möjligt för Qvalia att fokusera på utvecklingen av vår plattform och det stödjer vårt uppdrag att förse ekonomiteam med verktygen de behöver för att automatisera det dagliga arbetet och få kontroll på sin data, från fakturor till leverantörsdata till bokföring och spendanalys, säger Qvalias grundare och vd Henri Taipale om affären.