Det har varit ovanligt tyst ett tag från Netnordic, som backat av ägaren Norvestor gått fram som en dammsugare i branschen under de senaste åren. I augusti 2020 köptes svenska Bolero, som då var det sextonde förvärvet under bolagets köpresa.

Nu är det dags igen, när man köper finska Fiarone som säljer tjänster utifrån sitt secure operations center. Dessa kommer nu erbjudas av Netnordic till kunder i Norden. Fiarone har 32 anställda med kontor i Åbo och Esbo. Efter förvärvet har Netnordic passerat 500 anställda i Norden, vilka är fördelade på 14 kontor.

– NetNordic har haft en stark tillväxt i Finland under de senaste åren och vi är glada över att nu kunna fördubbla antalet anställda i landet. I Netnordic lägger vi stor vikt vid den kulturella dimensionen och vi ser att där matchar Fiarone oss väldigt bra. Fiarone har genom åren bevisat att de kan stödja kundernas säkerhetsbehov med den absolut högsta kvaliteten. Vi ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen både i Finland och Norden, säger Netnordics vd Jarl Øverby.

– Netnordic har en mycket stark position i Norden. Vi har blivit kontaktade av många intressenter, men vi har väntat på rätt bolag. Vi kommer fortsätta att utveckla vår förmåga att vara den ledande leverantören av tjänsten Secure Operations Center i Finland. Med en hävstångseffekt från Netnordic så kommer vi att kunna expandera i betydligt snabbare takt i Norden, säger Fiarones vd Markus Alkio.