Oracles grundare Larry Ellison har en historia av att uttala sig kaxigt mot konkurrenterna, inte minst mot Amazon Web Services, även om hans eget bolag ligger långt efter AWS på marknaden för molninfrastruktur.

När Oracle nu släppte sitt resultat för tredje kvartalet kom Ellison med en ny pik mot Amazon Web Services som drabbats av stora störningar i veckan, något som påverkat flera populära sajter. Det skriver nyhetskanalen CNBC.

Ellison pekade visserligen inte ut just det här avbrottet, men det är lätt att läsa mellan raderna.

– Låt mig avsluta med en notering som jag parafraserar från ett mycket stort telekommunikationsföretag som använder vårt moln och alla de andra tre nordamerikanska molnen – Google, Amazon och Microsoft, sade Ellison under konferensen och fortsatte.

– Den säger i princip att en sak vi har märkt med Oracle, Oracles moln, är att det aldrig någonsin går ner. Vi kan inte säga det om något av de andra molnen. Vi tror att detta är en avgörande skillnad.

Trots att Ellison många gånger kritiserat konkurrenterna så ligger Oracle fortfarande en bra bit efter om man ser till marknadsandelar.

Enligt Synergy Research Group hade AWS under andra kvartalet 33 procent av den globala molninfrastrukturmarknaden, följt av Microsoft med 20 procent och Google med 10 procent. Därefter kommer fyra andra leverantörer mellan Google och Oracle i fråga om marknadsandelar, skriver CNBC.