Ellisons samlade förmögenhet uppgår därmed till 136,2 miljarder dollar, vilket gör honom till världens femte rikaste person.

Oracles aktie gick upp med 16 procent efter att bolaget släppt en delårsrapport som var bättre än väntat. Ellison är största ägare i bolaget.

Det skriver nyhetskanalen CNBC.

Enligt Forbes lista över rikaste personer går Ellison förbi Googles grundare Larry Page (med en förmögenhet på 126,3 miljarder dollar) och Sergey Brin (121,7 miljarder).

Närmast framför sig har han nu Bill Gates med en förmögenhet på 139,2 miljarder dollar.

Etta på listan är Teslas Elon Musk, följd av Amazons Jeff Bezos.

Ellisons comeback på de här nivåerna är lite av en överraskning eftersom generationen techbolag som kom efter Oracle, som Google, Amazon och Facebook har vuxit mycket snabbare, skriver CNBC.

Men Oracle har visat tecken på att tillväxten ökar och de senaste prognoserna var bättre än väntat, vilket av investerare tolkas som att företagets övergång till molnet fungerar.

Den största delen av Ellisons förmögenhet kommer från ägandet i Oracle, men han har också köpt på sig aktier i elbilstillverkaren Tesla, som har ökat kraftigt, och de aktierna är nu värda 16 miljarder dollar.