De båda förvärvade bolagen ska bli en del av affärsområdet Knowit Experience, som idag har verksamhet i Köpenhamn och Århus. Knowit konstaterar att efterfrågan på datadrivna kundupplevelser är stark, dels tack vare förändrade kundbeteenden, dels som en effekt av ny teknik som kan ge mer personaliserade digitala lösningar.

– Vår ambition är att skapa en ännu starkare position på den danska marknaden och med förvärvet av 1508 och Strømlin, som har en stark position och många starka varumärken i kundportföjen, skapar vi en plattform för fortsatt tillväxt. Samtidigt blir vi en ännu mer attraktiv arbetsgivare med spännande utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare, säger Fredrik Ekerhovd, som är affärsområdeschef Knowit Experience.

Tillsammans har de båda bolagen 45 medarbetare. Strømlin ska så fort som möjligt integreras med Knowit Experience i Köpenhamn, medan 1508 initialt kommer att drivas vidare under befintligt varumärke. 1508:s vd Mikkel Jespersen kommer fortsätta i sin nuvarande roll.

– Samgåendet mellan Knowit Experience och 1508 kommer att skapa fantastiska karriärmöjligheter för våra anställda och ett bredare erbjudande till både befintliga och nya kunder. Våra organisationer delar både värderingar och passionen att hjälpa våra kunder att bygga starka varumärken, säger han.

Prislappen landar på 75 miljoner danska kronor, med ett möjligt tillägg på 25 miljoner längre fram. Knowit har vuxit i Danmark med sina tidigare förvärv. Under fjolåret köptes digitalbyrån Creuna och i år följde man upp med att köpa Cybercom. Efter köpet av 1508 och Strømlin kommer danska Knowit ha cirka 160 medarbetare, av vilka 115 finns hos affärsområdet Knowit Experience.

– Jag ser affären med 1508 och Strømlin som en viktig pusselbit för att stärka vår position och varumärke på den danska marknaden. 1508 är redan idag en välrenommerad byrå med flera stora nordiska och internationella varumärken och Strømlin tillför en solid techkompetens. Tillsammans kommer vi att bli en starkare partner för våra kunder i den digitala transformationen mot ett mer hållbart samhälle, säger Roar Nissen, dansk vd för Knowit Experience.