Microsoft lägger på ett extra lager säkerhet i Teams, genom att rulla ut stöd för totalsträckskryptering, så kallad E2EE, i samtal mellan två parter.

Den här funktionen presenterades tidigare i år och har testats som förhandsvisning sedan oktober. Uppdateringen rullas nu ut till alla Teamsanvändare och ger it-administratörer möjlighet att aktivera och kontrollera E2EE-stöd för en-till-en-samtal, skriver nyhetssajten The Verge.

– Många enterprise-kunder både i USA och Europa inom branscher som flyg, tillverkningsindustri, telekommunikation och professionella tjänster är i gång med att rulla ut E2EE för Teams-samtal, säger John Gruszczyk, teknisk produktchef på Microsoft till The Verge.

Microsoft Teams krypterar redan data under överföring och i viloläge, men den nya E2EE-krypteringen säkrar en-till-en-samtal. Det innebär dock att vissa Teams-funktioner kommer att sluta fungera om it-administratörer aktiverar krypteringen. Bland annat inspelning, realtidstextning, samtalsöverföring, samtalsparkering kommer att inaktiveras i samtal som använder E2EE.