Jotun är ett multinationellt färgföretag med 39 fabriker runt om i världen och har verksamhet i drygt 100 länder. Nu har bolaget valt att ta steget upp i IFS moln. Bolaget räknar med att IFS Cloud kommer att minimera riskerna för den operativa effektiviteten och hjälper till att bibehålla tillväxten. Det svenska affärssystemet ska finnas implementerat på fler än 120 platser globalt och Jotun har även valt IFS CRM-lösning, som finns inbäddad i systemet.

– Jotuns strategi är starkt inriktad på innovation och bygga en hållbar affärstillväxt och de senaste tio åren har företaget uppnått en imponerande tillväxt. Vi har med IFS hjälp effektiviserat och standardiserat affärsverksamheten och hur vi hanterar data, säger Trond Aune, global ERP-chef på Jotun om arbetet med IFS Cloud.

– Nu behöver vi ta det ett steg längre, och därför var vi noga med att välja en mjukvaruleverantör som investerar i forskning och utveckling, som kan hjälpa oss att fortsätta förnya våra processer samtidigt som de förstår och kan möta de lokala kraven från alla marknader vi finns på.

Darren Roos, koncernchef på IFS, ser fram emot att jobba med Jotuns molnresa.

– De är sanna innovatörer inom sitt område, och vi delar samma syn på service och att skapa enastående kundupplevelser. Jotun har varit kompromisslösa när det kommer till kvalitet och tillförlitlighet, och det är fantastiskt att se hur IFS kan stötta deras engagemang och tillväxtplaner, säger han.