Norrbottens e-nämnd har gjort en ny upphandling. Den vanns av Pulsen Omsorg som tecknat ett avtal som kan sträcka sig upp till 16 år, och som inkluderar verksamhetssystemet Combine. Enligt Norrbottens e-nämnd skapar det en möjlighet för samarbete över kommungränserna, vilket man hoppas ska göra det enklare att möta behoven inom omsorgen.

Utrullningen berör 13 000 användare och ett stort antal nämnder och förvaltningar. När lösningen är fullt implementerad ska Combine via socialtjänstens verksamhet och e-tjänster nå över 250 000 invånare. Dialogen med Norrbotten har pågått sedan mars 2020 och upphandlingen slutfördes nu under hösten. Arbetet startade dock redan 2018 med fokus på att harmonisera arbetssätt mellan kommunerna.

– Socialtjänsterna i Norrbotten har höga förväntningar på Pulsen Omsorg och det kommande samarbetet där fokus är effektiva och professionella lösningar, samt att alltid eftersträva samverkan, samarbete och självförtroende, de ledord som krävs för framtidens socialtjänst, kommenterar Stig Gabrielsson, it-utvecklare vid socialförvaltningen Luleå kommun.

Vi har tidigare skrivit om Norrbottens e-nämnd, som har skapats för att förverkliga regeringens intentioner för e-samhälle. De gångerna har man köpt drift från Tietoevry och dokument- och ärendehanteringssystem från Visma.

Nu handlar det om omsorgen för följande kommuner som samverkar genom e-nämnden: Arjeplogs kommun, Arvidsjaurs kommun, Bodens kommun, Gällivare kommun, Haparanda stad, Jokkmokks kommun, Kalix kommun, Kiruna kommun, Luleå kommun, Pajala kommun, Piteå kommun, Älvsbyns kommun, Överkalix kommun och Övertorneå kommun.

– Vi är mycket glada att också Norrbotten tror på oss som framtidens leverantör av marknadens modernaste verksamhetssystem och ser fram emot att först utforma en gemensam miljö för alla 14 kommuner och därefter successivt införa Combine i kommunerna utifrån den gemensamma konfigurationen, säger Magnus Skebäck, vd på Pulsen Omsorg.