Svenska kyrkan är en stor organisation, med 5,7 miljoner medlemmar och runt 22 000 anställda, med verksamhet över hela Sverige. När man nu ska uppdatera sin it-miljö föll valet på Globalconnect som leverantör av infrastrukturlösningar.

Exakt hur mycket affären är värd framgår inte, men enligt Globalconnect handlar det om ett tresiffrigt miljonbelopp i ett mångårigt avtal.

– Svenska kyrkan bedriver en mängd olika digitaliseringsinitiativ för att utveckla it-miljön. Alla är beroende av en infrastruktur man kan lita på, både vad gäller säkerhet, prestanda och enkelhet. Detta var det viktiga när vi valde Globalconnect, säger Magnus Sjöholm, driftchef på Svenska kyrkans nationella kansli i Uppsala.

I leveransen ingår det man kallar nästa generation sd-wan, som är baserat på de fyra huvudkomponenterna säkerhet, lan och wifi samt molnanpassning för att de vanligaste molntjänsterna ska kunna integreras på ett enkelt sätt, vilket man hoppas ska ge bra effekt för Svenska kyrkans verksamhet.

Med över 3 000 förbindelser kommer det enligt Globalconnect vara en av de största sd-wan-installationerna i Norden.

– Från norr till söder möter Svenska kyrkan människor genom livet. Ett möte som blir viktigare i en föränderlig värld där behovet att vara nära individerna i vårt samhälle hela tiden växer. Att få förtroendet att leverera en lösning till Sveriges alla hörn med extremt höga krav på tillgänglighet och säkerhet till en verksamhet så viktig som Svenska kyrkan gör mig stolt, säger Henrik Hammarström, ansvarig för Large Accounts på Globalconnect

– Svenska kyrkan har en samhällsviktig funktion för alla generationer, och vi är stolta över att kunna bidra med lösningar för att förenkla denna viktiga verksamhet. Det är naturligtvis kul att sd-wan-lösningen är en av de största någonsin i Norden, men viktigast är tryggheten, enkelheten och flexibiliteten den ger, säger Globalconnects Sverige-vd Regina Donato Dahlström.