I våras skrev vi om hur svenska Media Markt efter sina många utmaningar i Sverige sedan etableringen ska stuva om ännu en gång. Sedan dess har man hunnit med att byta läge i centrala Stockholm genom att stänga sin butik i Gallerian och istället öppna en ny butik på Drottninggatan.

Nu meddelar kedjan att man öppnar ännu en butik, och den här gången är det återigen i ett köpcentrum. I maj ska en ny butik slå upp portarna i Mall of Scandinavia i Solna. Den nya butiken ska enligt Media Markt ha en yta på cirka 1700 kvadratmeter och ligga nära entrén vid Arenatorget.

– Vi får ett fantastiskt läge vid den stora entrén på Westfield Mall of Scandinavia som har 15 miljoner besökare per år. Det nya varuhuset spelar en strategiskt viktig roll i vår fortsatta expansion inte minst för vårt omnikanalerbjudande, säger Media Markts Sverige-vd Magnus Håkansson.

– Vi är så glada att idag kunna meddela att Media Markt öppnar hos oss. Ett tillskott av hemelektronik är efterlängtat av våra besökare, varför vi är övertygade om att de kommer tas mycket väl emot, säger Sofia Rundström, som är centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.