Högtalartillverkaren Sonos har fått rätt av USA:s International Trade Commission gällande att flera av Googles produkter otillåtet använder teknik patenterad av Sonos, rapporterar Bloomberg.

Till följd har USA:s International Trade Commission beslutat att begränsa importen av vissa av Googles mobiler, datorer och högtalare som är tillverkade utomlands. Exakt vilka produkter det handlar om specifierar inte myndigheten.

Google har nu 60 dagar på sig att göra tillräckliga justeringar i sin mjukvara för att undvika bannlysningen. Företaget får inte heller sälja produkter som redan importerats och som inkräktar på Sonos patent.

Google själva säger att de är besvikna efter beslutet. De säger att de i slutändan förväntar sig att det inte kommer påverka deras möjlighet att importera och sälja deras produkter. Google har också fortfarande möjligheten att försöka överklaga.

Sonos har sedan tidigare sagt att deras mål är att Google i slutändan ska behöva betala royalties för att använda deras teknik.

Läs också: Apple stämmer Ericsson - anklagar svenska företaget för "maffiametoder"