På de hackade sidorna visades en text på ukrainska, polska och ryska där det bland annat stod att den personliga informationen spridits och att allt på datorn raderats och inte kan återställas och att ”all information om dig har blivit offentlig, var rädd och förvänta dig det värsta. Detta är för ditt förflutna, nutid och framtid”. Det rapporterar Reuters.

Vem eller vilka som ligger bakom den attack mot flera regeringssajter under natten mot fredagen är fortfarande inte klart enligt Ukrainas försvarsdepartement – som dock säger att Ryssland tidigare legat bakom liknande attacker mot landet. Ryssland har dock alltid förnekat inblandning i några attacker.

Angreppet mot de ukrainska regeringssajterna kommer i ett läge där Ryssland har mobiliserat och har 100 000 soldater vid den ukrainska gränsen.

En företrädare för den ukrainska säkerhetstjänsten säger till Reuters att alla som arbetar inom cybersäkerhet är medvetna om att det kan komma sådana här provokationer från Ryssland och att man som vanligt vidtar de åtgärder som krävs efter liknande incidenter.