Skatteverket har gjort klart med sitt senaste ramavtal för uppdragstjänster inom it. Det handlar om ett tvåårigt ramavtal inom de tre områdena Teamuppdrag, Utveckling samt Analys och utredning. Från myndighetens håll har man ställt höga krav på erfarenhet, kompetens och leveransförmåga. Fem bolag lämnade in anbud och fyra av dessa valdes ut och tilldelades kontrakt.

De fyra bolag som fått tilldelning är Chas Visual Management, Knowit Connectivity, Softronic och Tietoevry. Det femte anbudet kom från Atea, men det uppfyllde inte kraven.

Det handlade om ett referensuppdrag, som skulle ha innefattat något av teknikområdena Windows server-plattformar, RHEL-plattformar, VMWare, Oracle-produkter, MS SQL, Cisco-produkter eller Microfocus HPE-produkter. Men eftersom Ateas referensuppdrag var utfört i Microsoft 365 så förkastades anbudet.

Hos Softronic säger vd Per Adolfsson att man är oerhört glada att återigen få förtroendet av Skatteverket.

– Vår ambition de senaste åren har varit att utveckla vår leveransförmåga som it-partner och helhetsleverantör. Vi har kontinuerligt utvecklats och stärkt vår position som ledande it-partner i Sverige. Att få tilldelning av Skatteverket med extremt höga krav på tillgänglighet och säkerhet känns som ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger han.